01 02 03 Emilia Tuukkanen: Vegaaniurheilijan ruokapäiväkirja 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Vegaaniurheilijan ruokapäiväkirja

34


Sain instagramin kautta toiveaiheen blogiin siitä, miten jaksan vegaaniruoalla treenata. Lyhyesti; erittäin hyvin! Mutta tottakai se vaatii suunnittelua ja hyviä raaka-aineita, mutta aivan samanlailla kenen tahansa sekasyöjä-urheilijan täytyy miettiä mitä suuhunsa pistää ja milloin optimaalisen treenin ja palautumisen kannalta.


Alussa tein itsekin sen virheen, etten miettinyt tarpeeksi kaloreita, tarkennettuna siis että saisin tarpeeksi kaloreita. Kurkkua ja porkkanaa saa syödä aikamoisia kekoja, jotta paino pysyisi edes samassa, saati sitten jos ei halua kauheasti laihtua. On todella tärkeää panostaa kaloritiheisiin ruokiin ja laskeakin välillä edes energiansaantia, jotta kulutus ei ylitä energiansaantia liikaa. Älypuhelimille on saatavana vaikka mitä sovelluksia sitä varten, ja vaikka eihän mikään laskuri ikinä kalorilleen voi olla aivan oikein, saa siitä sentään vähän osviittaa kalorien ja lisäksi hyödyllistä arviota ravintoaineiden saannista.


Tässä on miltä mun päivän ruokailut usein näyttää silloin kun en pudota painoa:


Klo 7.30 Aamupala

-Kaurapuuroa
-n. 1dl erilaisia siemeniä (chia, sesam, pellava, kurpitsa, auringonkukka)
-vajaa kourallinen pähkinöitä
-kookoshiutaleita
-1/2 omppu pilkottuna
-erilaisia marjoja niin paljon kun vaan jaksan syödä
-iso kuppi vahvaa kahvia


Tässä välissä ke-to-pe 45-60min ohjaus töissä, kehonhuoltoa, kahvakuulaa tai vatsa-pakaramuokkausta aamupäivällä.


Klo 11 Lounas

-Riisiä, pastaa, quinoaa tms
-Papuja, linssejä, kikherneitä tms vihannesten kanssa hummus- tai tomaattikastikkeessa
-Jotain tuoreita vihanneksia lisäksi


Klo 13.30 Välipala

-Banaani ja jotain muuta pientä, esim marjoja tai pikkuporkkanoita
-Kourallinen pähkinöitä
-Kahvia


Tässä välissä ma-ti-ke joku ohjaus töissä, lasten liikuntaa, kahvakuulaa tai 60min suppailu. Tiistaisin sekä suppailu että kahvakuula, silloin siinä välissä vielä 1-2 banaania ja pähkinöitä, tuoreita herneitä tai mitä vaan on ollut helposti saatavilla ja mitä voi syödä kävellessä paikasta toiseen.


Klo 16 Päivällinen

-Aika lailla sama kuin lounas
-Jälkkäriksi kunnon kulhollinen hedelmiä, mm. vesimelonia, appelsiinia, ananasta yms.
-Vihreää tai valkoista teetä


Klo 18.30 Välipala

-Leipää tai maissikakkuja
-Päälle hummusta, siemeniä, kurkkua, tomaattia, avokado, pinaattia ja mitä vaan tuorettä jääkaapista sattuukaan löytymään
-Kuppi kahvia


Klo 19.30-22 tai klo 21-22 treenit BJJ/Nogi.


Klo 22 treenien jälkeen heti banaani naamaan.


Kotona n. 22.30 mitä vaan sattuu tekemään mieli, esimerkiksi samaa ruokaa kun lounaalla, tai maissikakkuja, leipää, tai sitten take away -falafelia, ranskalaisia tms jos tekee mieli herkkuja.


Välillä tuntuu, että kokoajan joka välissä kun vaan on aikaa, oon syömässä, mutta paino on ollut jo kauan aikalailla just samassa eli n. 54.5-55kg. Nyt tottakai on ruokapäiväkirja vähän erinäköinen, kun pitää se pari kiloa nappasta pois MM-kisoihin, mutta oikeastaan ainoa iso muutos on etten enää illalla treenin jälkeen syö mitään kovin suurta, ja annokset on vähän pienempiä. Ja hyvin on paino lähtenyt putoamaan, ennen Suomen reissua paino oli jo 53.6kg eli aikalailla puvun verran enää tiristettävä painoa alas, ja aikaa kuitenkin 2,5 viikkoa. Piti tosiaan ottaa vielä jopa tässä vaiheessa dieettiä herkkupäiviä kun meinas olla paino vähän liiankin alhaalla ja liian nopeasti. Nyt oon vähän lisännyt välipaloja, jotta pudotustahti olis sitä 0.5-1kg per viikko eikä enempää. Ei ole kyllä ikinä ollut tähän suuntaan ongelmia painoa pudottaessa :D Ja kokoajan treenit kulkee huippuhyvin, jaksan töissä vetää jumpat oikeen mainiosti ja palautuminenkin on kiitettävää. Ainoa mitä voisin parantaa on yöunien pituus, mutta tänhetkisillä treeni- ja työajoille 8h on maksimi mitä pystyn koisimaan, usein menee lähemmäs 7 tuntia, joka on kyllä mulle liian vähän. En malta odottaa sitä kun päästään Jenkkeihin ja ei tarvi muuta kun treenata, syödä ja nukkua.


Tulin siis eilen kotiin viikonloppureissulta Suomesta, jossa vedin pe-la seminaarin Porvoossa ja sitten lauantai-iltana ja sunnuntaina juoksin pää kolmantena jalkana joka paikkaan että ehdin nähdä kaikkia ystäviä pitkästä aikaa. Rentouttava matka ei todellakaan ollut, mutta antoisa ja varsinkin treenin kannalta täydellinen, kun Porvoossa sain painia Greger Forsellin kanssa joka treeneissä paljon. Kiitos muutenkin Porvoon porukalle ja kaikille treeneihin tulleille viikonlopusta, oli aivan mahtavaa saada tulla sinne painimaan ja opettamaan! Nyt viikon ehtii olla kotona ja töissä ja ensi tiistaina suunnataankin jo Californiaan kisamatkalle. Ensin viikon verran treenataan AOJ-salilla ja sitten onkin mun tähän astisen urheilu-uran siisteimmän ja isoimman kilpailun aika kun pääsen ottelemaan MM-kisoihin.

Lounas, kun unohdin ottaa eväät mukaan, aikaa oli vaan vähän ja pitää pudottaa painoa.

Porvoossa :) Kello: www.leijonakellot.fi Aurinkolasit: www.crossedstore.com

Kiitos Sports Academy No 1 !

Tästä tietää että oli hyvät sparrit viikonloppuna :D

Tänään vielä Scramblellä on kampanja päällä, ja koodilla BIG20 saa -20% verkkokaupasta www.scramblestuff.com
35 36 37 38