01 02 03 Emilia Tuukkanen: Junttipunttii & ruokajuttuja 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Junttipunttii & ruokajuttuja

34
Tänään tein kaikka periaatteitani ja opetuksiani vastaan, ja treenasin lepopäivänä. Mutta kun tuntuu etten saa voimaharjoittelua ängettyä fiksusti mihinkään väliin, ja halusin lähteä Andrew'n ja Santerin kanssa kuntosalille pitkästä aikaa. N. vuosi sitten kävin kerran pari viikossa niiden kanssa, ja tehtiin aina vaihdellen esim. nostoja, mavea riveä yms, sekä ihan kunnon punttipena-liikkeitä kuten penaa ja erilaisia haukkariliikkeitä, taljaa sekä olkapäitä, ojentajia sekä muuta vastaavaa. Ja sen huomasi lajitreeneissä hyvin, että jäntevyys ja tottakai voimatasot kasvoivat, sekä tuntui että pieniäkin loukkaantumisia tuli vähemmän, kun lihakset ja jänteet oli hyvässä kunnossa. Eilen oli kovat sparritreenit, ja muutenkin koko viikon raskaat painit ja jumpat tuntui kropassa, mutta ei ollut kuitenkaan niiiin kuollut olo ettei vähän vanhaa kunnon junttipunttia olis jaksanut lähteä tekemään.

Joten tänään sitten uhrasin lepopäiväni, ja lähdin tekemään tuon käsi- ja selkätreenin poikien kanssa. Aloitettiin lämmittelyjen jälkeen penkkipunnerruksilla, tehtiin aika pitkiä settejä pienemmillä painoilla ensin, ja sitten vitosia isommilla. Ei mitään hajua millä painoilla tein, mutta säälittävän pienet ne oli varmasti.

Sitten oli vuorossa olkapäitä jossain kammottavassa laitteessa (suurin syy miksi vihaan kuntosaleilla treenaamista, on ne laitteet. Joita en tietenkään osaa käyttää) mutta hyvin sai kyllä siinä vispaillessa polttelemaan. Siitä sitten taljaa ja soutua. Kaikkia tehtiin alkuun kymppejä vähän kevyemmillä, ja loppuun suunnilleen vitosia kovemmilla painoilla. Pojat teki ihan kammosettejä ja hirveillä painoilla, ja mä tein siis aivan naurettavilla. Onneksi ei jäänyt mieleen tarkat luvut niin ei tarvi julkaista niitä kaikkien naureskeltavaksi :D

Tästä vielä haukkareita ja ojentajia samalla tyylillä, jonka jälkeen dippejä ja leukoja sen verran kuin jaksoi. Loppuun otettiin extrana vielä pohkeita ihan vaan nilkkojen vahvistamiseksi jalkalukkoja vastaan.

Kaikkien näiden idea oikeastaan, etenkin mulle, on vahvistaa kroppaa, ei kasvattaa lihasta. Mulla on vielä paljon ongelmia olkapäiden, varsinkin vasemman, kanssa, ja esimerkiksi penkki ja se hemmetin olkapäälaite on hyviä sen epätasapainon hahmottamiseksi ja korjaamiseksi. Koitan nyt kuntouttaa mun kroppaa kaikista pienimmistäkin vioista, ja valitettavasti on myönnettävä, että puntti on aika sairaan hyvä keino siihen. Huomaa kyllä hyvin ettei piiiitkään aikaan ole päässyt tekemään muuta kun kahvakuulaa, kun tälläset eristävät voimaliikkeet oli ihan käsittämättömän raskaita mulle pienilläkin painoille. Oon niin tottunut käyttämään koko kroppaa voimareeneissäni, ja etenkin jalkoja, lantiota ja keskikropan syviä lihaksia, että esimerkiksi puhtaat dipit oli aivan mahdottomia. Mutta tästä se lähtee, tavoite on ennen MM-kisoja saada kaikissa selvää kehitystä, ja siirtää se voima vielä onnistuneesti painiin.

Nyt pitäis keksiä missä välissä korvaan mun puuttuvan lepopäivän, mutta toisaalta ehkä se nyt ei ole niin vakavaa jos nyt kerran vetää kaksi viikkoa putkeen. Ja kun oli tollanen eristävä puntti, niin ei tunnu silleen väsyneeltä, kuten vaikka jiujitsun tai kahvakuulan jälkeen, vaan tuntuu vaan käsissä ja selässä vähitellen kipeytyvät lihakset. Ensi viikolla yritän saada johonkin väliin taas mahdutettua kunnon punttireenin, nyt vaan sitten enemmän jalkapainoitteisen. Sormet oikeen syyhyää päästä taas pitkästä aikaa mavettamaan ja testailemaan rinnallevetoa ja tempausta.

Vitsi oon syönyt muuten ihan ihmeellisen puhtaasti tässä lähiaikoina. Esimerkiksi tältä viikolta jäi tavallinen herkuttelu ja mässäily kokonaan pois!!! WTF!!! Minä, maailman suurin herkkuperse, en syönyt kun vähän suklaata koko viikkoon. Jotenkin nyt kun oon päässyt niin hyvin treenaamaan, on tehnyt mieli syödä terveellisesti kokoajan ja saada treenistä kaikki hyöty irti. Mutta mulla menee nää aina kausittain, kohta tulee sitten taas muutama kuukausi etten muuta syökään kun pizzaa ja karkkia.

Oon ihan rakastunut nyt tääs chia-vanukkaisiin. Laitan aina illalla chian, seesamin, kurpitsan ja auringonkukan siemeniä likoamaan mantelimaitoon, ja lisään sinne vielä raakakaakaojauhetta, spirulinaa ja apilaproteiinia (kai... espanjaksi se on cañamo, ja mun mielestä pussissa on apilan kuva :D). Aamulla sitten ei tarvi keittää kun kahvi kaveriksi ja pilkkoa vähän hedelmiä ja marjoja sekaan. Välillä, etenkin jos on tulossa heti aamusta kovaa treeniä, laitan sinne joukkoon jo illalla myös kaurahiutaleita hiilarien vuoksi. Syön tätä siis melkeinpä joka päivä, yleensä aamupalaksi, mutta toisinaan myös esimerkiksi iltatreenien jälkeen tai välipalana. Nam.

Toinen mitä oon tehnyt paljon nyt, ihan sen takia että on ollut hektisiä päiviä, jolloin on pitänyt syödä ruoka vaikka junassa tai autossa, on kikherne-salaatti. Salaattia, avokadoa, vihanneksia (kurkkua, paprikaa, tomaattia yms) vähän tuoretta kukkakaalia, parsakaalia ja porkkanaa sekä kikherneitä, kaikki vaan sekaisin ja salaatinkastikkeeksi kunnon kauhaus hummusta sekaan. Ja vähän siemeniä vielä päälle, Toimii!
Loppuvenyttelyt ja -selfiet
Todistetusti yritin sitä fifty-fiftyä jalkalukkojen kera mistä kirjotin aiemmin kuten Santeri käski! 


Oon vaan niin superfiiliksissä kun pääsen treenaamaan kunnolla ja tuntuu että kehitystäkin tapahtuu. 



35 36 37 38